Burgemeester fietst eindje mee met ‘globetrappers’

Dendermonde – Ken je Nicole Dierckx en Ingrid De Wilde nog? Op 17 april 2004 vertrok het fietsduo, de Globetrappers, uit België om gedurende 6 jaar door meer dan 50 landen te fietsen, goed voor zo’n 100.000 kilometer. Hun avonturen waren onder meer te lezen in Het Nieuwsblad en regelmatig te horen op Radio 2 en te zien in ‘Duizend zonnen en garnalen’. Sinds enkele dagen zijn ze terug in België, en leggen ze de laatste kilometers van hun tocht af samen met verschillende Vlaamse burgemeesters. Morgen, 26 juni, is het aan onze Piet Buyse om een eindje mee te fietsen in de burgemeester-tandem-estafette.

Om half vier zal Piet Buyse het overnemen van zijn Zeelse collega. Dat gebeurt tegenover Taverne Sint-Antonius (Dijkstraat, Zele), ter hoogte van de ruimte waar vrachtwagens kunnen parkeren. De Dendermondse burgemeester zal met de globetrappers meefietsen tot in Moerzeke, waar hij aan ‘De Kille’ rond vier uur ’s namiddags de tandem doorgeeft aan de burgemeester van Hamme.

Piet Buyse heeft geluk: het beloofd schitterend weer te worden, zaterdag. Wie wil, kan een eindje met Nicole, Ingrid en Piet Buyse meerijden.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Circus Pipo in Dendermonde

Circus Pipo slaat binnenkort zijn tenten op in Grembergen. De voorstellingen vinden plaats van 11 tem 15 mei 2022 op het Raymond

Geef een antwoord