Zoek

Celtic Roots speelt deze zomer voor eigen publiek

celticroots.jpg
Dendermonde – De Keltische folkband Celtic Roots uit Dendermonde speelt deze zomer zijn enige concert op het folkfestival M’Eire Morough. “We zien het als een nieuwe start”, zegt accordeonist Geert Burssens. Het was een tijd stil rond Celtic Roots onder meer omdat de muzikanten met andere muzikale projecten bezig waren en door enkele muzikantenwissels. “Dit maakt het plannen van repetities, het schrijven van eigen nummers en het opbouwen van een set bijzonder moeilijk”, vertelt fluitiste Hilde De Wandeler.

Celtic Roots werd vijf jaar geleden opgericht en nu de bezetting min of meer in de juiste plooi is gevallen, is de band klaar voor de grote(re) podia. “In oktober gaan we een demo opnemen. Het zou heel mooi zijn als we daarna een reeks concerten kunnen doen en misschien zelfs een tour in Ierland kunnen maken”, zegt Geert Burssens. Celtic Roots brengt een mix van traditionele en hedendaagse songs met Ierse en Schotse roots. De band beschikt over een basisrepertoire dat de komende weken verder zal worden aangevuld met eigen nummers. “We zijn er helemaal klaar voor”, glimlacht zanger-gitarist Jan Van Rossem. “Het belangrijkste is dat we ons amuseren op een podium en dat dit gevoel ook overslaat naar het publiek”, vult gitarist Erwin Sabbe aan.

Meer informatie: www.celticroots.be en www.folkdendermonde.be

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie