Subsidies internationaal rugbytornooi geschrapt

Dendermonde – Het jaarlijkse rugbytornooi Flanders Open Rugby van de Dendermondse Rugbyclub kreeg in het verleden via minster Bert Anciaux een subsidie van 7.000 euro. Het geld was bedoeld voor de reis en het verblijf van de internationale teams in Dendermonde.

Vlaams minister van sport en begroting Philippe Muyters schrapte volgens volksvertegenwoordiger Bart Van Malderen de overheidsbijdrage aan het evenement. “De minister zegt wel dat er gewerkt wordt aan een nieuw evenementenkader om kwalitatief hoogstaande sportevenementen voor ondersteuning mogelijk te maken”, aldus Bart Van Malderen. “Ik betreur dat minister Muyters de subsidie voor de Dendermondse Rugbyclub schrapt. Het Flanders Open Rugby-tornooi heeft een uitstraling tot ruim buiten onze stad en is een hoogstaand sportevenement in onze regio. Ik hoop dan ook dat de club in 2011 opnieuw op deze ondersteuning kan rekenen en zal dit dossier dan ook blijven opvolgen in het parlement”.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Circus Pipo in Dendermonde

Circus Pipo slaat binnenkort zijn tenten op in Grembergen. De voorstellingen vinden plaats van 11 tem 15 mei 2022 op het Raymond

Geef een antwoord