Buurtfeest groeit uit tot minifestival

bakkerstraatfeesten.jpg
Grembergen – Vijf jaar geleden werd door bewoners van de Bakkerstraat, Reynoutstraat en Krekelhoek een buurtcomité opgericht. “De aanleiding was een reeks vandalenstreken in onze straat”, licht voorzitter Rony Kets toe. “De dader kon met onze hulp worden opgepakt.

In die periode hebben we een oproep gedaan en ging het buurtcomité van start van negen bestuursleden.” Het doel van het comité is zorgen voor een veilige straat, een helpende hand lenen aan buren en het sociaal contact verbeteren. “Het organiseren van een straatfeest leek ons daarvoor het meest geschikt”, aldus Rony Kets. Intussen is het feest aan zijn vijfde editie toe en kan het elk jaar op een grotere belangstelling rekenen.

Op vrijdag 23 juli vindt een rommelmarkt plaats en treedt de coverband The Hitmasters op. Zaterdag 24 juli kunnen kinderen al vanaf 14 uur op de festivallocatie terecht voor de kindershow met Cardini’s. ’s Avonds treden Paul Severs en Willy Sommers met The Golden Bis Band op. “Op zondag bieden we traditioneel alle bewoners een aperitiefje aan”, zegt voorzitter Rony. Het aperitief wordt gevolgd door een eetfestijn met kip aan ’t spit en optredens van Cliff’s One Man Show, Jimmy Frey en Laura Lynn. Het hele weekend is de toegang gratis.

Meer informatie: www.bakkerstraatfeesten.tk

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Circus Pipo in Dendermonde

Circus Pipo slaat binnenkort zijn tenten op in Grembergen. De voorstellingen vinden plaats van 11 tem 15 mei 2022 op het Raymond

Geef een antwoord