Gemeenteraad bespreekt aangepaste festivalconvenanten

Dendermonde – De gemeenteraad bespreekt vanavond de convenanten met het stadsfestival City Sounds en het folkfestival M’Eire Morough. “Voor City Sounds wordt meer nadruk gelegd op een multidisciplinair festival, dit is aandacht voor tenminste vier artistieke disciplines, en een blijvende focus op jongerencultuur”, laat het stadsbestuur weten. De organisatoren van het stadsfestival engageren zich om andere organisaties uit stad of regio te betrekken bij de regionale uitwerking van het festival.

“Voor M’Eire Morough wordt de convenant opgetrokken tot 5.000 euro per jaar. Zo kan het festival zijn laagdrempeligheid behouden en ondersteunt de stad het folkgebeuren voluit.”

“Zo blijft de stad – ook in tijden van crisis – volop investeren in cultuurevenementen, die onze stad een regionale uitstraling bieden en tegelijk een blijvende motivatie zijn voor de organistaties om door te gaan”, besluit het bestuur.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Circus Pipo in Dendermonde

Circus Pipo slaat binnenkort zijn tenten op in Grembergen. De voorstellingen vinden plaats van 11 tem 15 mei 2022 op het Raymond

Geef een antwoord