Big Jump voor een propere Dender

Big JumpDendermonde – Ook in Dendermonde wordt nu zondag, 11 juli, een grote sprong gemaakt. Met de Big Jump-actie, die dit jaar voor de negende keer plaatsvindt, wordt over de hele wereld aandacht gevraagd voor propere rivieren. “Door massaal en op hetzelfde tijdstip in het water te springen zet de Big Jump-campagne de burgers aan om hun rivieren te heroveren om zo de krachtige band die er was tussen mens, dier en water te herstellen”, klinkt het. Om drie uur in de namiddag springt men ook in Dendermonde in het water, meer bepaald in de oude Dender, aan het sas.

Naast de Big Jump zelf, is er nog heel wat meer te beleven. Van 14 tot 17 uur kan je samen met een medewerkers van het Regionaal Landschap Schelde Durme het water van de Dender onderzoeken. De infostand ‘De Dender vroeger en nu’ vertelt het verhaal van de Dender, zijn oevers en zijn bewoners. De trekkersgroep om van Dendermonde een Fair Trade-gemeente te maken voorziet in samenwerking met de stad iedere bezoeker van een fair trade-drankje. Kuier langs de oevers van de Dender en geniet van alle natuur. Om drie uur stipt kan je mee de Dender induiken. Schoeisel is verplicht voor alle jumpers. Om half vier, tenslotte, kan je met een gids doorheen het landschap dat de Dender jarenlang heeft geboetseerd.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Halloweentocht laat de feniks herrijzen

Zaterdag 28 oktober zijn Halloween-liefhebbers van alle leeftijden opnieuw welkom op de jaarlijkse Halloweentocht van Handbalclub Elita. “Dit jaar belooft het evenement

Eén reactie

Geef een reactie