Zoek

Slechts twee speelstraten dit jaar

Dendermonde – Zoals elk jaar zijn ook deze zomer verschillende straten in Dendermonde aangeduid als speelstraat. Dat wil zeggen dat daar tijdens de zomervakantie gedurende bepaalde periodes koning auto moet wijken voor spelende kinderen. Vorig jaar waren er zo tien in Dendermonde, dit jaar slechts twee (Achthoek en Ros Beiaardstraat). Waarom, zo wilde schepen van Jeugd Marius Meremans (N-VA) wel weten. En dus belde hij naar de mensen die vorig jaar wel een speelstraat inrichtten, maar dit jaar geen aanvraag indienden. De schepen kreeg allerlei redenen: kinderen die groter worden, vakanties die anders gepland zijn, een overvolle agenda voor de kinderen (“Er is al zoveel te doen, meneer!”), en zelfs dat het te warm is om op straat te spelen…

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie