Slechts twee speelstraten dit jaar

Dendermonde – Zoals elk jaar zijn ook deze zomer verschillende straten in Dendermonde aangeduid als speelstraat. Dat wil zeggen dat daar tijdens de zomervakantie gedurende bepaalde periodes koning auto moet wijken voor spelende kinderen. Vorig jaar waren er zo tien in Dendermonde, dit jaar slechts twee (Achthoek en Ros Beiaardstraat). Waarom, zo wilde schepen van Jeugd Marius Meremans (N-VA) wel weten. En dus belde hij naar de mensen die vorig jaar wel een speelstraat inrichtten, maar dit jaar geen aanvraag indienden. De schepen kreeg allerlei redenen: kinderen die groter worden, vakanties die anders gepland zijn, een overvolle agenda voor de kinderen (“Er is al zoveel te doen, meneer!”), en zelfs dat het te warm is om op straat te spelen…

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Circus Pipo in Dendermonde

Circus Pipo slaat binnenkort zijn tenten op in Grembergen. De voorstellingen vinden plaats van 11 tem 15 mei 2022 op het Raymond

Geef een antwoord