Zoek

Rudy Huyck : “Het hoofddoel blijft plezier maken”

bigbotter1.jpg

bigbotter2.jpg

Baasrode – Zondag 29 augustus organiseert krachtbalclub ’t Botterken de tiende editie van Big Botter. Verschillende ploegen nemen het tegen elkaar op in 10 uiteenlopende spelletjes. De organisatie is te vergelijken met een spel zonder grenzen: 36 ploegen spelen 10 spelletjes. Wie het snelst, het behendigst en het sterkst is, heeft veel kans om te winnen. Maar het hoofddoel van Big Botter blijft natuurlijk plezier maken!

De krachtbalclub uit Baasrode bestaat dit jaar een kwarteeuw en ook hun grootste evenement heeft nu de kaap van de 10 edities bereikt. Big Botter 10 wordt dus een feesteditie! Hoog tijd voor een gesprek met clubvoorzitter Rudy Huyck.

Sinds wanneer organiseert de krachtbalclub Big Botter?
Rudy: “Tot 2000 organiseerden wij elk jaar een krachtbaltornooi. Naast competitieploegen deden daar ook dorpsploegen aan mee. We merkten echter dat er sleet kwam op de formule omdat er steeds minder ploegen deelnamen. We zijn toen op zoek gegaan naar een alternatief en een aantal onder ons kwam toen naar voren met de superstar waar we ooit hadden aan meegedaan. Het jaar nadien organiseerden wij dan een eerste Big Botter met twaalf deelnemende ploegen en toen waren we vertrokken.”

Wat is de reden om Big Botter te organiseren?
Rudy: “Om de club van werkingsmiddelen te voorzien, moeten we net als alle clubs initiatieven nemen. Onze club is zelfbedruipend en daar zijn we niet weinig fier op. Big Botter is voor ons een bron van inkomsten zodat wij onze spelers een jaar lang in de beste omstandigheden kunnen laten krachtballen. We vinden dit ook origineler en zinvoller dan bijvoorbeeld voor de zoveelste keer steunkaarten of iets dergelijks te verkopen. Wij willen met Big Botter ook onze sport en onze club bekendmaken. Het hoofddoel blijft natuurlijk de mensen een fijne dag te bezorgen. Dat we zelf ook veel plezier beleven aan de voorbereiding, want we vervaardigen bijna alles zelf, is uiteraard mooi meegenomen.”

Zijn de deelnemers vooral sporters?
Rudy: “Zeker niet. Er nemen een aantal sportploegen deel, maar er zijn vooral veel ploegen die alleen maar meedoen om zich samen eens een dag lang goed te amuseren. Als wij de spelletjes ontwerpen, proberen wij ervoor te zorgen dat ze vooral plezant zijn. Dat er zoveel mensen keer op keer deelnemen is dan ook een bewijs dat wij daarin slagen.”

Wat is jullie ambitie met Big Botter?
Rudy: “Binnen het organiserend team is afgesproken om het elk jaar minstens even goed te doen als het voorbije jaar, en als het kan nog iets beter. Wij moeten rekening houden met een aantal beperkingen: nu al zijn zo’n 50 leden, vaak hele gezinnen, twee dagen bezig zijn om alles in goede banen te leiden en wij willen niet weg van onze locatie (nvdr de sportterreinen van Baasrode) waardoor wij niet alles kunnen spelen. Er zijn dus beperkingen maar dat maakt de uitdaging des te groter. Wij willen zoveel mogelijk mensen laten genieten van deze dag, door deel te nemen of door te kijken. Daarom nodigen wij iedereen uit om zich te komen overtuigen van het grote fun-gehalte van Big Botter. Wie komt kijken, amuseert zich gegarandeerd. Bovendien is de toegang volledig gratis. Je riskeert dus niets.”

Big Botter (10e editie) vindt plaats op zondag 29 augustus van 10 tot 18 uur op het sportterreinen aan de Molenberg in Baasrode. De toegang voor de toeschouwers is gratis.

Meer informatie: www.botterken.be

(tekst en beeld: jf)

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie