Zoek

Geert Vermeir vervangt Petra D’Hollander in Open VLD-fractie

Dendermonde – Gemeenteraadslid Petra D’Hollander (Open VLD) neemt ontslag uit de Dendermondse gemeenteraad. Ze deed dat om persoonlijke redenen. In een mededeling laat het partijbestuur van de Dendermondse liberalen weten dat het de beslissing betreurt, maar respecteert.

Petra D’Hollander, die zich vooral interesseerde voor de jeugd, wordt in de gemeenteraad opgevolgd door Geert Vermeir. Die is sinds 2001 een actief en gewaardeerd OCMW-raadslid, en zetelde al in de gemeenteraad van 2002 tot 2006. Geert Vermeir is jurist en woont in de Boonwijk, en is de laatste jaren vooral gekend als een van de drijvende krachten achter het protest tegen de inplanting van een nieuwe gevangenis op de site Oud Klooster in de Boonwijk.

In de OCMW-raad wordt Geert Vermeir vervangen door Eddy Mertens uit Schoonaarde. Hij is Managing Director van een internationaal adviesbureau en voerde vorig jaar fors actie tegen de komst van een asbestbedrijf in Schoonaarde. Ondanks het politieke wegvallen van Petra D’Hollander, is lokaal partijvoorzitter Hilde Dierickx optimistisch: “Deze sterke figuren zullen hard werken om het verlies van Petra te compenseren.”

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie