Zestigste bloemencorso op zondag 5 september

Sint-Gillis – Het Bloemencorso bestaat zestig jaar en dat is een buitengewoon lange tijd! De organisatie viert dit opmerkelijk jubileum op zondag 5 september met een prachtige bloemenstoet en een groots vuurwerk achteraf.

Het thema van het bloemencorso dit jaar is ‘Fantastische creaties’ en dat is wat het publiek ook zal te zien krijgen : de meest prachtige praalwagens versierd met honderdduizenden bloemen en tientallen prachtige bloemstukken. Er worden drie prijzen uitgereikt: de prijs van de jury, van de wagenbouwer en van het handelscentrum. Welke wagenbouwer valt dit jaar in de prijzen? Colmanvrienden? Fantasia? De Centrumvrienden? Of misschien Blozen? A

“Als comité moeten we bekennen, dat in de loop der jaren onze corsowagens een geweldige ontwikkeling hebben meegemaakt”, aldus voorzitter Jan Mannaert. “Jaar na jaar kunnen we rekenen op de inzet van hardwerkende artistieke wagenbouwers. Voor deze zestigste jaargang zullen niet minder dan 10 ijverige wagengemeenschappen alles inzetten om elkaar op de meest kunstzinnige wijze te overtreffen”.

Omdat het organiserende comité van dit opmerkelijke jubileum iets speciaal wilde maken, werd op donderdag 19 augustus op de Grote Markt een groot bloementapijt aangelegd. En er is meer. “Op de avond van het Bloemencorso wordt het jubileumjaar afgesloten met een muzikaal luchtvuurwerk gecombineerd met een lasershow in samenwerking met de Handelskern Sint Gillis”, licht Jan Mannaert toe.

Meer informatie: www.bloemencorsosintgillis.com

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Circus Pipo in Dendermonde

Circus Pipo slaat binnenkort zijn tenten op in Grembergen. De voorstellingen vinden plaats van 11 tem 15 mei 2022 op het Raymond

Geef een antwoord