Gouverneur schorst gemeenteraadsbesluit

Dendermonde – Kris Verberckmoes (Open Vld) diende bij het provinciebestuur een klacht in wegens belangenvermenging bij het toekennen van een bijdrage voor de herinrichting van de dorpskern in Oudegem door de huisvestingsmaatschappij CVBA Volkswelzijn.

“Schepen Janssens en Verhelst zijn tevens respectievelijk voorzitter en directeur van huisvestingsmaatschappij CVBA Volkswelzijn. Op de gemeenteraadszitting van 19 mei 2010 hadden zij deelgenomen aan de bespreking en stemming over de betaling van 101.760,85 euro door de stad aan hun maatschappij. Het betrof een initiatief van schepen Van Malderen (Sp.a) in het dossier van de dorpskern van Oudegem”, aldus Kris Verberckmoes.

Kris Verberckmoes liet vorige week weten dat provinciegouverneur Denys zijn klacht tegen schepenen Theo Janssens en Carine Verhelst (Sp.a) gegrond verklaarde en daarom de uitvoering van het gemeenteraadsbesluit van 19 mei schorste.

Kris Verberckmoes : “Het kleinschaliger karakter van het project van de sociale woningen rond de kerk van Oudegem komt geenszins in het gedrang. Dit was de wens van de Oudegemenaren. Zij willen immers geen verminking van hun dorpskern zoals gebeurd is in Schoonaarde. Bij mijn klachtneerlegging heb ik daar mee rekening gehouden.”

De bal ligt nu in het kamp van het schepencollege. Het college kan namelijk het gemeenteraadsbesluit ongewijzigd uitvoeren.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Circus Pipo in Dendermonde

Circus Pipo slaat binnenkort zijn tenten op in Grembergen. De voorstellingen vinden plaats van 11 tem 15 mei 2022 op het Raymond

Geef een antwoord