Kleinste kip ter wereld komt naar Oudegem

seramakip.jpg
Oudegem – Zaterdag 11 en zondag 12 september organiseert Kleinveevereniging ‘Sport en Vermaak’ een kleinveetentoonstelling in het parochiaal centrum. De kleinste kip ter wereld, de Serama-kip, wordt de blikvanger van de tentoonstelling.

“De Serama-kip is een kip met het formaat van een blikje Coca-Cola en komt oorspronkelijk uit Maleisië. Door hun geringe omvang hebben ze weinig ruimte nodig en worden ze als huisdier gehouden, zowel binnen als buiten. Deze ‘kleinste kip ter wereld’ wordt pas voor de 2de maal in Vlaanderen tentoongesteld”, laat secretaris Jos Galle weten. Naast de Serama-kip kan je op de kleinveetentoonstelling ook raskonijnen, raskippen, sierduiven en cavia’s komen bewonderen, in totaal zo’n 550 dieren.

De 44ste kleinveetentoonstelling vindt plaats op zaterdag 11 september van 16 tot 22 uur en op zondag 12 september van 9.30 tot 18 uur in het Parochiaal Centrum in Oudegem. De inkom bedraagt 1,5 euro en kinderen tot 12 jaar komen gratis binnen.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Circus Pipo in Dendermonde

Circus Pipo slaat binnenkort zijn tenten op in Grembergen. De voorstellingen vinden plaats van 11 tem 15 mei 2022 op het Raymond

Geef een antwoord