Gemeentehuizen krijgen nieuwe openingstijden

Dendermonde – Op 1 oktober wijzigen de openingsuren van de gemeentehuizen. De aanpassing komt er na een grondige analyse. “Zo werd vastgesteld dat de burgers overwegend naar het Administratief Centrum komen voor de courante verrichtingen zoals adresaanvragen, de afhaling van elektronische identiteitskaart, aanpassing van het rijbewijs, de aanvraag en afhaling van reispassen en gft-stickers enzovoort. Slechts heel weinig mensen, amper 2 % in totaal, wenden zich voor deze verrichtingen tot de gemeentehuizen. Uit de analyse blijkt ook dat dit vooral ‘s middags en ’s avonds gebeurt”, aldus het stadsbestuur in een mededeling.

De nieuwe uurregeling moet zorgen voor meer duidelijkheid zonder aan de dienstverlening te raken. “Voor de burger is de regeling alvast eenvoudiger en makkelijker te onthouden. Bovendien kan elke burger in elk gemeentehuis terecht”, aldus het bestuur.

Appels : maandag van 14 tot 19 uur
Baasrode : dinsdag van 14 tot 19 uur
Grembergen : donderdag van 14 tot 19 uur
Oudegem : donderdag van 14 tot 19 uur
Schoonaarde : dinsdag van 14 tot 19 uur
Sint-Gillis : maandag van 14 tot 19 uur

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Halloweentocht laat de feniks herrijzen

Zaterdag 28 oktober zijn Halloween-liefhebbers van alle leeftijden opnieuw welkom op de jaarlijkse Halloweentocht van Handbalclub Elita. “Dit jaar belooft het evenement

Geef een reactie