Feest in Grembergen

Grembergen – Vanavond starten de Grembergenaren aan een feestmarathon die duurt tot dinsdagavond. Een overzicht.

Vrijdagavond, 10 september, dansen de reuzen in Grembergen. In tegenstelling tot de traditionele Dendermondse reuzen, lopen in de Grembergse stoet, georganiseerd door het ‘Treuzencomité’, uitvergrotingen van gekende Grembergenaren mee. Wie goed kijkt, en de deelgemeente een beetje kent, weet wie de reuzen ‘Burggraaf’, ‘Floeren’, ‘Tarcy’ en de anderen zijn. De stoet wordt om 22:00 afgesloten met vuurwerk.

Om 20:00 uur wordt het startschot gegeven van Grembergen Snuffelt, een organisatie van het lokale Jeugdhuis Snuffel, met een gratis kermisfuif in de feesttent in de Groeneweg.

Zaterdag 11 september, 14:00, organiseert café De Verloren Zoon, in de Smidsestraat, een petanquetornooi voor tripletten. ’s Avonds om 19:00 uur is er de prijsuitreiking van de hofkenskeuring in de vrije basisschool in de Rootjensweg.

Opnieuw om acht uur neem jeugdhuis Snuffel het weer over. Ditmaal staan er optredens van dj R. Schuman, Geht’s noch?, Partyharders en Samtex feat. Sam De Bruyn op het programma.

Zondag 12 september organiseren de dames van de volleybalclub Snuffel een eetfestijn in de gemeentelijke basisschool, en is er de jaarlijkse mountainbikerit georganiseerd door JH Snuffel. Inschrijven voor de rit van 35 og 55 kilometer kan van 8 uur ’s morgens tot 11 uur in de feesttent in de Groeneweg.

In de namiddag vindt er een rommel- en antiekmarkt plaats in de Groeneweg (12:00 tot 18:00 uur).

’s Avonds gaan de kinderen aan het feesten met de snoepjesworp. Om 19 uur kunnen kinderen tot 12 jaar grabbelen naar rondvliegend lekkers aan de kiosk in de Ganzegavers. De muziek wordt verzorgd door de Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia.

Opnieuw Snuffelt Grembergen, deze avond met stand-up comedy van Xander De Rycke en Comedy Cadet (feesttent Groeneweg).

Maadag 13 september is de traditionele jaarmarkt -met vee en paarden- in de Sportpleinstraat en op het Raymond Eeckhoutplein. Er is ook een kinderjaarmarkt waarbij zo’n 400 kinderen hun favoriet beest kunnen presenteren. De oudsten, de leerlingen uit het zesde leerjaar, krijgen bovendien tekst en uitleg van een dierenarts.

Om 17:00 uur is er nog een rommel- en antiekmarkt in de Groeneweg, en kan u in de feesttent terecht voor pannenkoeken en streekbieren. ’s Avonds is er de traditionele Rode draadfuif in de feesttent.

Op dinsdag 14 september vinden de traditionele wagenspelen plaats. Om half zes ’s avonds zullen verschillende groepen aan de kerk een stuk opvoeren over de avonturen in Grembergen het afgelopen jaar. De groep die op de meest subtiele manier de Grembergse spottende humor naar voor brengt, krijgt van de jury een prijs toegewezen. De Kermisdinsdag traditie bestaat al meer dan 135 jaar in Grembergen.

Doorlopend zijn er verschillende tentoonstellingen.  De Werkgroep Geschiedenis van Grembergen organiseert een tentoonstelling over 300 jaar St. Margarethakerk in het gemeentehuis. En in Belmond’s Pub (Smidsestraat) staan kunstwerken van Grembergse kunstenaars te pronken.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Halloweentocht laat de feniks herrijzen

Zaterdag 28 oktober zijn Halloween-liefhebbers van alle leeftijden opnieuw welkom op de jaarlijkse Halloweentocht van Handbalclub Elita. “Dit jaar belooft het evenement

Geef een reactie