Zoeken

“Politieke spelletjes mogen geen strop leggen rond de toekomst van Jeugdhuis Move”

Oudegem – Op 10 september maakte gemeenteraadslid Hilde Dierickx (Open VLD) bekend dat “jeugdhuis Move een nieuw jeugdlokaal zonder bouwvergunning op de plaats van de vroegere voetbalkantine” bouwt. “Deze oude kantine werd eveneens zonder vergunning gesloopt. De stadsdienst bevestigt de bouwovertreding”, liet Hilde Dierickx in een persmededeling weten.

Hilde Dierickx: “Het jeugdhuis bekwam op 19 april een vergunning voor de regularisatie van de voetbalkantine en voor de inrichting van de voetbalkantine tot jeugdhuis. Maar toen bleek dat het gebouw er slecht aan toe was, besliste Move het af te breken en geen renovatie maar een nieuwbouw te realiseren. Met jeugdig enthousiasme gingen ze zelf aan de slag. Maar nu zijn ze het slachtoffer van de foutieve houding van de Schepenen. Het Schepencollege wil een subsidie van € 27.000 geven voor de illegale bouw. Voor Open VLD kan dit pas als het project wettelijk is.”

Dierickx wijst er verder op dat op de locatie waar gebouwd wordt zich een NAVO-pijpleiding bevindt. “Er is geen schriftelijke toestemming van Defensie dat er mag gebouwd worden. Nochtans werd al machinaal gegraven, wat op deze plaats zeker gevaren inhoudt”, zegt het gemeenteraadslid. “Open VLD wil niet dat de werking van jeugdhuis Move in het gedrang komt en wil problemen voor de toekomst vermijden. Jeugdhuis Move heeft de wind in de zeilen: er zijn vele nieuwe leden, het enthousiasme en dynamisme is groot, de activiteiten zijn succesvol. Jeugdactiviteiten moeten gestimuleerd worden, maar enkel als de wet gerespecteerd wordt. Zo niet geven we een verkeerd signaal aan de jeugd”, aldus Hilde Dierickx.

Aan het Nieuwsblad meldden schepen Bart Van Malderen en schepen Marius Meremans dat er geen reden is voor paniek. De huidige aanpak moet er net voor zorgen dat jeugdhuis Move financieel het hoofd boven water kan houden. Van Malderen bevestigde een oplossing te zoeken.

“Politieke spelletjes mogen geen strop leggen rond de toekomst van Jeugdhuis Move”, vinden een aantal jeugdhuisleden die zich hebben verzameld op Facebook. “Sinds 1969 is Jeugdhuis Move een vaste waarde in het Dendermondse jeugdhuiswerk. Door de verkoop van het vertrouwde pand, moest het jeugdhuis op zoek naar een nieuwe stek. Deze werd in samenwerking met SK Oudegem gevonden op de sportcampus langs de Ouburg. De bestaande kantine daar moet grondig her-/verbouwd worden. Dit kan niet zonder de noodzakelijke subsidies vanuit de stad. De controlecommissie en het schepencollege stellen aan de gemeenteraad voor om 27.000 noodzakelijke euro’s uit te trekken. Op 15 september beslist de gemeenteraad over deze subsidie. Ondergetekenden vragen het stadsbestuur om deze subsidie onverkort toe te kennen. De Oudegemse jeugd heeft daar recht op”, aldus de actiegroep op Facebook.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Eén reactie

  1. “De huidige aanpak moet net voorkomen dat jeugdhuis Move financieel het hoofd boven water kan houden.”

    Nu durf ik toch te veronderstellen dat de heren Van Malderen en Meremans net het omgekeerde beogen? Of werd het Nieuwsblad hier (verkeerd) geciteerd?

    —- Foutje rechtgezet. Dank voor de opmerkzaamheid. De redactie —-

Geef een reactie