Meer pas bevallen moeders geven borstvoeding

vroedvrouwenazsintblasius.jpg
Vroedvrouwen en medewerkers van het Moeder- en Kindteam van het AZ Sint-Blasius

Dendermonde – Nog tot 7 oktober loopt de Week van de Borstvoeding en ook moeder- en kindcentrum AZ Sint-Blasius neem deel aan het wereldwijde initiatief.

De vroedvrouwen van het ziekenhuis nemen deel aan de Week van de Borstvoeding met onder meer een informatiestand in de inkomhal. Net als vorig jaar zullen zij van 1 tot 11 oktober een zelf ontworpen t-shirt dragen met een gestileerde tekening van een baby die borstvoeding krijgt. Op de t-shirts prijkt de slogan ‘Baby’s weten waarom’. Op deze manier wil men een gesprekken over borstvoeding aanknopen met moeders en vaders in spe, met pas bevallen mama’s en met familieleden en passanten.

“In de aanloop van de Week van de Borstvoeding besliste het ziekenhuis recent om twee vaste plaatsen te voorzien waar dames in een rustige, comfortabele omgeving hun kind de borst kunnen geven. De plaatsen werden geselecteerd en worden in de komende weken hiertoe ingericht”, aldus woordvoerder Dominique Potteau.

Borstvoedingsconsultatiedag

Een ander nieuw initiatief is de borstvoedingsconsultatiedag op 18 oktober van 8 tot 16 uur. Mama’s kunnen een hele dag gratis terecht bij de borstvoedingsdeskundigen voor informatie en advies. De vroedvrouwen willen op deze manier moeders en toekomstige moeders informeren en ondersteunen. Vooraf inschrijven is niet noodzakelijk.

Borstvoeding stimuleren

In het AZ Sint-Blasius loopt al enkele jaren een borstvoedingsvriendelijk actieplan om de keuze voor borstvoeding te stimuleren. Drie vroedvrouwen werden opgeleid tot borstvoedingsdeskundigen en namen met het team reeds tal van initiatieven om zwangeren beter in te lichten, pas bevallen moeders te bevestigen in hun keuze voor borstvoeding en ook de nazorg thuis optimaal te begeleiden.

Het percentage van pas bevallen moeders die kiezen voor borstvoeding in Dendermonde stijgt jaarlijks en nadert het internationale streefcijfer van 75%.

Meer informatie: www.azsintblasius.be of via zwanger@azsintblasius.be

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Circus Pipo in Dendermonde

Circus Pipo slaat binnenkort zijn tenten op in Grembergen. De voorstellingen vinden plaats van 11 tem 15 mei 2022 op het Raymond

Geef een antwoord