Gunstig advies voor Grembergse windmolen

Grembergen – De stad Dendermonde besliste, nadat ze alle bezwaarschriften onderzocht heeft, om een gunstig advies te geven voor drie windmolens op de grens tussen Grembergen en Zele. De aanvraag komt van de NV Aspiravi, specialist in hernieuwbare energie. Die wil een windmolenpark bouwen met drie windmolens, waarvan twee op het grondgebied van Zele en één in de Bommelaegstraat in de Dendermondse deelgemeente Grembergen. De drie windmolens moeten voor groene stroom zorgen voor 5.100 gezinnen.

Naar aanleiding van de aanvragen werden verschillende bezwaarschriften ingediend. De stadsdiensten hebben al deze bezwaren grondig en ernstig bestudeerd, maar deze gaven geen aanleiding tot negatieve adviezen, aldus de stad. Zoals gebruikelijk werden de aanvragen getoetst aan de wettelijke normen, en vroeg men adviezen aan verschillende instanties en adviesraden zoals bijvoorbeeld het Agentschap Bos en Natuur en de stedelijke milieuraad. 

Het stadsbestuur levert nu een gunstig advies af voor de stedenbouwkundige aanvraag en een voorwaardelijk gunstig advies voor de milieuvergunningsaanvraag. De voorwaarde voor het milieu-advies is dat het niet mag gaan om een alleenstaande windmolen. Nu is het aan de gewestelijke stedenbouwkundige ambtenaar en de bestendige deputatie van de provincie Oost-Vlaanderen die definitief zullen oordelen over respectievelijk de bouw- en milieuvergunning.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Halloweentocht laat de feniks herrijzen

Zaterdag 28 oktober zijn Halloween-liefhebbers van alle leeftijden opnieuw welkom op de jaarlijkse Halloweentocht van Handbalclub Elita. “Dit jaar belooft het evenement

Eén reactie

  1. Pingback: rc flying 1.mov

Geef een reactie