Zoeken

Zondagmatinee wordt een vaste traditie

Dendermonde – Zondag 17 oktober organiseert de Koninklijke Muziekkapel van de Brandweer zijn tweede ‘Zondagmatinee’ in het Sint-Vincentiusinstituut. Het publiek krijgt tijdens dit zondagnamiddagconcert niet alleen de beste muziek, maar ook gratis koffie en gebak geserveerd. De muziekkapel zal dit concert voortaan jaarlijks organiseren tijdens het jaarmarktweekend.

In de lente van 2009 organiseerde de Koninklijke Muziekkapel van de Brandweer zijn eerste ‘Zondagmatinee’ als alternatief voor ‘Musical Notes’ dat toen niet kon plaatsvinden wegens verbouwingswerken in cultuurcentrum Belgica. Het nieuwe concept bleek een succes waarop de kapel besloot elk jaar een zondagnamiddagvoorstelling te organiseren.

De Koninklijke Muziekkapel van de Brandweer onder leiding van Luitenant kapelmeester Patrick Heirbaut is al aan zijn derde groot concert toe dit jaar. Na ‘Musical Notes’ en het openluchtconcert tijdens de Nationale Feestdag is het op zondag 17 oktober tijd voor ‘Zondagmatinee’.

De muziekkapel koos dit jaar voor een licht verteerbaar programma. Jazz-, swing- en popmuziek kleuren de koffietijd. De kapel luidt hiermee de verjonging in. “Het is niet gemakkelijk om jongeren te motiveren om in een harmonie te gaan spelen. Het repetitiemoment van de muziekkapel (zondagochtend) is daar zeker niet ideaal voor. Op dit moment hebben we vooral een tekort aan trompetten en bekwame slagwerkers. Deze muzikanten mogen zich nu al aanbieden”, aldus dirigent kapelmeester Patrick Heirbaut.

‘Zondagmatinee’ vindt plaats op zondag 17 oktober vanaf 14.30 uur in het Sint-Vincentiusinstituut (ingang P. Van Duysestraat). Kaarten kosten 6 euro (gebak tijdens de pauze en na het concert inbegrepen). Reservering: 0472 59 50 35 of zondagmorgen van 10 tot 12 uur in de brandweerkazerne.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie