Zoek

Voedselagentschap sluit café met ‘zeer slechte hygiëne’

Dendermonde – Bij de aangekondigde controles van het Federaal Voedselagentschap werden in Dendermonde 73 waarschuwingen en 11 processen-verbaal opgesteld. Eén horecazaak, een café zonder snack, moest omwille van een zeer slechte hygiëne onmiddellijk gesloten worden. Dat maakte het Voedselagentschap vandaag bekend.

Twee derde van de gecontroleerde bedrijven scoorden een gunstig resultaat.”We kunnen dat niet slecht noemen”, vertelt de woordvoerster. “Het is zelfs een tamelijk goed resultaat. Je zou kunnen zeggen ‘het is een aangekondigde controle, en dus zou iedereen in orde moeten zijn’, maar er zijn er altijd bedrijven die je niet meekrijgt.” Dankzij de informatiecampagne van de stad Dendermonde waren de meeste bezochte operatoren op de hoogte van de actie en een groot aantal onder hen had zich ook goed voorbereid. Tijdens de controleactie werd door de stad een lokaal ter beschikking gesteld van het Federaal Agentschap voor de veiligheid van de voedselketen (FAVV). “De samenwerking met de stad Dendermonde verliep uitstekend”, aldus het agentschap in een mededeling.

Van de 249 gecontroleerde bedrijven waren er bijna de helft (46%) actief in de horecasector (café’s, restaurants, frituren en grootkeukens) en 41% in de distributie (vaste verkooppunten, bakkers, slagers en groothandels, automaten). De overige gecontroleerde bedrijven behoorden tot de ambulante handel en horeca.

De naam van het gesloten café wou het FAVV niet vrijgeven. 

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie