Toekomstige leerkrachten begeleiden leerlingen

Dendermonde – Studenten uit de lerarenopleiding zullen Dendermondse en Lebbeekse leerlingen helpen met hun leer- en studiehouding. De 24 studenten, de zogenaamde buddy’s, komen van drie verschillende hogescholen: Erasmushogeschool Brussel, Hogeschool Gent en Artevelde Hogeschool. Voorlopig nemen drie Dendermondse secundaire scholen deel aan het project: MS Zwijveke, VTI en VHTI.

“De studenten begeleiden na het laatste lesuur een groepje van maximum drie leerlingen. Het gaat om leerlingen uit de eerste graad die volgens hun potentieel op de juiste plaats zitten maar door een gebrek aan motivatie of een foute studiehouding dreigen uit te vallen. Tijdens de begeleiding trachten de studenten de leerlingen te motiveren, verantwoordelijkheidszin bij te brengen en hen een efficiënte studiemethodiek aan te leren”, licht onderwijsschepen Carine Verhelst toe.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Circus Pipo in Dendermonde

Circus Pipo slaat binnenkort zijn tenten op in Grembergen. De voorstellingen vinden plaats van 11 tem 15 mei 2022 op het Raymond

Geef een antwoord