Zoek

Toekomstige leerkrachten begeleiden leerlingen

Dendermonde – Studenten uit de lerarenopleiding zullen Dendermondse en Lebbeekse leerlingen helpen met hun leer- en studiehouding. De 24 studenten, de zogenaamde buddy’s, komen van drie verschillende hogescholen: Erasmushogeschool Brussel, Hogeschool Gent en Artevelde Hogeschool. Voorlopig nemen drie Dendermondse secundaire scholen deel aan het project: MS Zwijveke, VTI en VHTI.

“De studenten begeleiden na het laatste lesuur een groepje van maximum drie leerlingen. Het gaat om leerlingen uit de eerste graad die volgens hun potentieel op de juiste plaats zitten maar door een gebrek aan motivatie of een foute studiehouding dreigen uit te vallen. Tijdens de begeleiding trachten de studenten de leerlingen te motiveren, verantwoordelijkheidszin bij te brengen en hen een efficiënte studiemethodiek aan te leren”, licht onderwijsschepen Carine Verhelst toe.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie