Restaurant Puur ontvangt Spaanse topchef

restaurantpuur.jpg
Sint-Gillis – Op wat was aangekondigd als de laatste zomerdag van het jaar ontmoeten we Virginie en Martijn van restaurant Puur. De zon schijnt heerlijk en daarom nemen we buiten plaats voor een lange babbel over het vernieuwende inzicht waarmee gastvrouw en chef hun klanten op een culinaire ontdekkingstocht sturen.

Het restaurantconcept van Virginie en Martijn is onverwacht verrassend. “We bieden onze klanten wekelijks een nieuw degustatiemenu aan. Ze krijgen vooraf niet te horen welke gerechten we gaan serveren”, licht Martijn toe. De unieke aanpak heeft enkel voordelen. “Op de markt kan ik in alle vrijheid op zoek naar net die ingrediënten die me verleiden waaruit dan het menu groeit, terwijl onze klanten de platgetreden paden verlaten en een culinaire ontdekkingstocht maken”, aldus Martijn.

Op maandag 15 november organiseert Restaurant Puur een kookworkshop. Deelnemers leren negen verschillende tapas maken die samen één menu vormen. Op vrijdag 19 november ontvangen Virginie en Martijn de Spaanse ‘Chef of the Year’. “We zijn één van de twee restaurants die een chef uit Spanje mogen ontvangen in het kader van de ‘Week van de Smaak’”, licht Virginie toe. “De sterrenchef uit Noord Spanje gaat een culinair duel aan met Martijn. Spanje kookt drie gerechten met Vlaamse streekproducten en Vlaanderen maakt drie gerechten met Spaanse ingrediënten klaar. Er worden ook drie Vlaamse en drie Spaanse wijnen gepresenteerd.”

Zaterdag 20 en zondag 21 november van 14 tot 19 uur vindt hun ‘Culinair Decolleté’ plaats waarbij Vlaamse en Spaanse leveranciers van Restaurant Puur zichzelf voorstellen. “Deze gedreven vakmensen laten hun producten ‘ontdekken’ en bieden bezoekers ook de kans om deze rechtstreeks aan te kopen”, vertelt Virginie. De toegang bedraagt 5 euro.

Meer informatie na te lezen op: www.restaurantpuur.be en in samenwerking met www.buengusto.be.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Circus Pipo in Dendermonde

Circus Pipo slaat binnenkort zijn tenten op in Grembergen. De voorstellingen vinden plaats van 11 tem 15 mei 2022 op het Raymond

Geef een antwoord