Stad pakt zonevreemde jeugd- en sportinfrastructuur aan

Dendermonde – Het stadsbestuur biedt met het Ruimtelijk Uitvoeringsplan (RUP) voor zonevreemde sport- en jeugdinfrastructuur een oplossing voor alle sport- en jeugdclubs “die doorheen de jaren niet meer voldoen aan de huidige regels van ruimtelijke ordening”.

“Hierdoor worden niet alleen de huidige problemen opgelost, maar worden meteen ook nieuwe kansen gecreëerd”, zegt schepen Bart Van Malderen.

In 2007 besliste het stadsbestuur om een inventaris op te maken van de verschillende lokalen en terreinen van jeugd- en sportclubs die in strijd zijn met de geldende regels op de ruimtelijke ordening. Deze inventaris leidde tot het RUP zonevreemde jeugd- en sportinfrastructuur dat op de gemeenteraad van 20 oktober voorlopig werd vastgelegd.

“De inventarisering bracht in totaal zeven deelplannen in kaart: het parochiaal polyvalent sportveld en het plein van SK Grembergen, het watersportcentrum VVW, het voetbalveld van het Heilige Maagdcollege, Jeugd Zonder Dak, het sportcomplex Molenberg in Baasrode, de sportzone in Oudegem en het voetbalveld FC Schoonaarde”, licht Schepen van ruimtelijke ordening Bart Van Malderen toe.

De stad kondigt nu een openbaar onderzoek aan dat 60 dagen loopt. Na het openbaar onderzoek zal het RUP opnieuw aan de gemeenteraad worden voorgelegd waarna de bestendige deputatie van de provincie Oost-Vlaanderen het plan kan goedkeuren.

“Met het RUP werken we een oplossing uit voor de zeven zonevreemde jeugd- en sportsites op ons grondgebied en nemen we de onzekerheid weg. Sommige clubs en verenigingen wachten al jaren op een oplossing”, aldus Bart Van Malderen.

Op donderdag 16 december om 19.30 uur organiseert de stad een informatieavond over het RUP Zonevreemde jeugd- en sportinfrastructuur in het sportcomplex van Sint-Gillis.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Circus Pipo in Dendermonde

Circus Pipo slaat binnenkort zijn tenten op in Grembergen. De voorstellingen vinden plaats van 11 tem 15 mei 2022 op het Raymond

Geef een antwoord