Search

Burgemeester ontvangt Spaanse sterrenchef Beatriz Sotelo Sequeiros

beatrizsotelosequeiros.jpg
Dendermonde – De Spaanse sterrenchef Beatriz Sotelo Sequeiros (29) is volgende week in het kader van de ‘Week van de Smaak’ te gast in onze stad. Burgemeester Piet Buyse ontvangt haar op donderdag 18 november in het stadhuis. Op vrijdag 19 november staat ze in de keuken van Restaurant Puur en vecht ze een culinair duel uit met chef Martijn.

Beatriz Sotelo Sequeiros is het grote culinaire talent van Restaurante A Estacion (Cambre, Galicië, Spanje). Ze ontving ondanks haar jonge leeftijd al meerdere onderscheidingen, waaronder de Spaanse titel ‘Chef van het Jaar’ in 2008. Zij was toen de eerste vrouw in Spanje die ooit deze prijs overhandigd kreeg.

Beatriz Sotelo Sequeiros is gedurende enkele dagen in Vlaanderen en verleent, op uitnodiging van het Dendermonds klasserestaurant Puur en importeur van Spaanse wijnen en delicatessen Buen Gusto, haar medewerking aan de activiteiten in het kader van de Week van de Smaak.

Ze gaat ze onder meer de uitdaging aan om op 19 november in restaurant Puur te werken met Vlaamse streekproducten, terwijl gerenommeerde chef-kok Martijn van bij ons zich waagt aan Spaanse ingrediënten.

www.restaurantpuur.be

(foto: Ana María Rodríguez)

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie