Gustaaf opnieuw op de planken

Dendermonde – Gustaaf speelt volgende maand ‘De Doagen’, een voorstelling over hoe gezellig de feestdagen (kunnen) zijn. Een nostalgische, komische en romantische voorstelling voor het hele gezin.

Yves Heymans, auteur en regisseur bij Gustaaf : “Na onze vorige voorstelling ‘Ode aan de mèt’ mocht het er wat ons betreft weer een stuk luchtiger aan toegaan. Dat bracht ons bij ‘de doagen’, die zeer bizarre periode van het jaar van december tot januari. Het moment waarop iedereen plots moet gaan vieren en eten, cadeaus kopen en mensen bezoeken die ze anders niet willen zien. Een periode waar iedereen tegenop ziet en tegelijkertijd ook erg naar uitkijkt.”

Na een geslaagde brainstormsessie bleek Gustaaf over voldoende materiaal om een nieuw stuk te kunnen maken. Het resultaat: ‘De Doagen’, een stuk over feestvieren, kleine momenten, grondig voorbereiden of compleet improviseren.

Voor ‘De Doagen’ krijgt Gustaaf de muzikale medewerking van het Dendermonds vocaal ensemble ‘Libertad’ onder leiding van Annemie Vlaeminck. Libertad ontstond in 2007 en bestaat voornamelijk uit zangers en zangeressen die in een ver verleden lid waren van Jeko. Ze brengen met hun kleine bezetting een zeer uitgebalanceerd en fijn repertoire. Voor de gelegenheid brengen zij het publiek in een optimale kerststemming.

De voorstellingen vinden plaats op vrijdag 17 december om 20 uur, zaterdag 18 december om 20 uur en zondag 19 december om 15 uur in de feestzaal van het Sint-Vincentiusinstituut, P. Van Duysestraat.

Meer informatie en tickets: 0479 60 66 61.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Circus Pipo in Dendermonde

Circus Pipo slaat binnenkort zijn tenten op in Grembergen. De voorstellingen vinden plaats van 11 tem 15 mei 2022 op het Raymond

Geef een antwoord