Houdt Dendermonde het vol onder de aanhoudende regen? (met foto’s)

Dendermonde – Het water blijft uit de hemel vallen. Deze voormiddag kondigde de provinciegouverneur het rampenplan af. In onze stad zagen we deze voormiddag een aantal brandweerwagens uitrukken. Hoe is de stand van zaken op dit moment? Wie heeft nieuws? Laat het even weten in de commentaren.

Als je lokale informatie wilt, kan je onder meer terecht op de website Weerstation Dendermonde. Ook op www.overstromingsvoorspeller.be vind je praktische informatie. Het KMI verwacht voor morgen alvast zwaarbewolkt weer met lichte regen of motregen.

(update 14/11; 17:15 uur)

We trokken deze namiddag onze laarzen aan, en gingen op zoek naar wat ‘waterbeelden’. Heb je ook foto’s van de wateroverlast bij jou in de buurt? Bezorg ze ons, en wij zetten ze hier.

De Vondelbeek, die achter het station loopt, staat bijzonder hoog, al lijken de eenden zich daar geen zorgen om te maken.

Wateroverlast - Vondelbeek, station

Wat verderop, in de Boonwijk (hoek Hemelstraat – Perrebroekstraat) is het peil van de Vondelbeek genoeg gestegen om de buurtbewoners ongerust te maken.

Wateroverlast - Vondelbeek, Perrebroekstraat

Het peil van de Dender in Oudegem, ter hoogte van VPK, stond deze ochtend wel héél erg hoog, letterlijk enkele centimeters van de boord van de dijk. Ondertussen is het peil gezakt.

Wateroverlast - Dender, Oudegem

Het broek in Denderbelle, aan de overkant van de Dender van VPK, is ondertussen onder water gezet. Op de foto zie je in de verte het VPK.

Wateroverlast - Denderbelle Broek (en VPK)

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Circus Pipo in Dendermonde

Circus Pipo slaat binnenkort zijn tenten op in Grembergen. De voorstellingen vinden plaats van 11 tem 15 mei 2022 op het Raymond

Eén reactie

  1. Mooie foto’s. Dat wel. Ik ben nog nooit in Dendermonde geweest. Ik ben een Rotterdammer. Ik woon in Rotterdam in Nederland. Dendermonde ligt mij na aan het hart. Ik hoop er ooit eens op vakantie te komen.

    Hoe het ook zij, veel sterkte met de overlast van het wassende water.

Geef een antwoord