Vrienden brouwen eigen bier Orvélo

brouwersorvelo.jpg
Grembergen – In de garage van Luc De Norre werd het afgelopen anderhalf jaar met het nodige geduld en vooral met kennis van zaken het nieuwe bier Orvélo ontwikkeld en gebrouwen.

“We hebben verschillende recepten geprobeerd en het bier telkens uitvoerig moeten proeven om tot het uiteindelijke resultaat te komen”, grapt Luc. Orvélo is een project van drie vrienden. Jan Van Houwenhove, Dag Cours en Luc De Norre studeerden jaren geleden samen aan de Brouwerijschool Sint-Lieven in Gent. Zo’n 25 jaar later ontmoetten ze elkaar opnieuw en bleek de passie voor het bier brouwen nog zeer levendig. De drie vrienden startten anderhalf jaar geleden met het brouwen van een eigen bier. Het resultaat is een vlot drinkbaar blond bier dat ze Orvélo doopten. De naam van het bier verwijst naar een andere passie van het drietal, namelijk mountainbiken. “Af en toe een biertje drinken is gezond en zeker ook na een fysieke inspanning”, legt Luc uit. Om Orvélo te promoten bij het groot publiek organiseren Jan, Luc en Dag op 11 december een proeverij bij Drankenhandel Maes op het Hoogveld. Orvélo is ook verkrijgbaar in het café Den Bierpaddestoel in Grembergen.

Meer informatie: www.orvelo.be

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Circus Pipo in Dendermonde

Circus Pipo slaat binnenkort zijn tenten op in Grembergen. De voorstellingen vinden plaats van 11 tem 15 mei 2022 op het Raymond

Geef een antwoord