Search

Prealarmfase afgeblazen

Dendermonde – De stad laat weten dat de prealarmfase, eergisteren ingeroepen, is afgeblazen. De voorbije nacht was er weliswaar nog een kleine verhoging van het waterpeil van de Dender, maar dat veroorzaakte geen problemen. De toestand is nu volledig genormaliseerd.

Burgemeester Piet Buyse heeft vanochtend, donderdag 18/11, dan ook beslist om de prealarmfase af te blazen. Ook het doorgangsverbod, dat was ingesteld langsheen de oevers van de Dender ten zuiden van de Ooiebrug, wordt opgeheven. De burgemeester dankt uitdrukkelijk de hulpdiensten van Dendermonde, van de brandweerzone Oost en van de stad Aalst. “Door een goede samenwerking, accurate informatieuitwisseling en gecoördineerde aanpak kon grote wateroverlast in Dendermonde vermeden worden”, klinkt het in een mededeling.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie