Prealarmfase afgeblazen

Dendermonde – De stad laat weten dat de prealarmfase, eergisteren ingeroepen, is afgeblazen. De voorbije nacht was er weliswaar nog een kleine verhoging van het waterpeil van de Dender, maar dat veroorzaakte geen problemen. De toestand is nu volledig genormaliseerd.

Burgemeester Piet Buyse heeft vanochtend, donderdag 18/11, dan ook beslist om de prealarmfase af te blazen. Ook het doorgangsverbod, dat was ingesteld langsheen de oevers van de Dender ten zuiden van de Ooiebrug, wordt opgeheven. De burgemeester dankt uitdrukkelijk de hulpdiensten van Dendermonde, van de brandweerzone Oost en van de stad Aalst. “Door een goede samenwerking, accurate informatieuitwisseling en gecoördineerde aanpak kon grote wateroverlast in Dendermonde vermeden worden”, klinkt het in een mededeling.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Circus Pipo in Dendermonde

Circus Pipo slaat binnenkort zijn tenten op in Grembergen. De voorstellingen vinden plaats van 11 tem 15 mei 2022 op het Raymond

Geef een antwoord