“Het is altijd feest als ik optreed”

Sint-Gillis – Stadsgenoot Raf Coppens, wereldberoemd in Vlaanderen, brengt volgende week in cultuurcentrum Belgica zijn nieuwste show ‘Overschot van Gelijk’.

“Het gaat over mannen die altijd gelijk hebben, over evaluaties op televisie, over Rik Torfs, over voetbalanalyses… Er is een overschot van gelijk, iederéén denkt dat hij gelijk heeft.” Daarover gaat het dus volgende week. En over de actualiteit, uiteraard. “De eerste tien minuten van mijn show breng ik altijd wat nieuws. Aartsbisschop Léonard, natuurlijk, maar ook die mijnwerkers in Chili die hadden beloofd tot Nieuwjaar te blijven zitten. Ik doe dat graag, maar de actualiteit is wel snel weer weg.” Die eerste minuten moeten dan ook elke keer herschreven worden. Bovendien past hij de tekst ook aan aan de locatie van het optreden.

Verwacht je dus op 25 november maar aan Dendermondse grappen. Ook het Ros Beiaard passeert naar verluidt de revue.

Plat

“In een parachuteclub moet je altijd een tweede vrouw hebben… Een reserve voor als de eerste niet opengaat.” De humor van Raf Coppens is soms controversieel, en velen zeggen dat het niet grappig en ‘plat’ is. “De mensen zijn hypocriet”, zegt de komiek daar zelf over. “Ik ga af op de directe reacties in de zaal, op de sfeer, en niet op wat mensen achteraf zeggen, want dan hebben ze er al over nagedacht.”

En ja, hij weet best wel dat het plat is. “Mijn medley over de bisschoppen, dat is er los over.” De nieuwe show kreeg al goede recensies, al was er ook al mindere commentaar. “Ik heb me erbij neergelegd dat niet iedereen ’t goed vindt. Maar ik heb me al geamuseerd, en dat is een goed teken. ’t Is altijd feest als ik optreed.”

Egotripper

“Het is altijd mijn ambitie geweest om dit te doen, al van mijn vijftiende. De rest interesseerde me eigenlijk niet. Ik heb alleen maar gestudeerd om moeder en vader een plezier te doen”, vertelt Dendermondes bekendste komiek. De verovering van de wereld vanuit Wieze, waar
hij toen woonde, begon onder andere met het liedje ‘Frans van Maria’, waardoor hij meer gevraagd werd voor optredens. In 1996 won Raf de publieksprijs op het Humorologie-concours in Marke en kwam zijn carrière echt op dreef. “Ik heb ook altijd gedacht dat het me ging lukken, áls ik maar het publiek kon bereiken.” “’t Is wel raar, bekend zijn. Je ziet de mensen naar je kijken. Daarnet nog in Delhaize. Maar anderzijds: ik heb dat graag. Iedereen op een podium is een egotripper of een narcist. En het is makkelijk om contacten te maken. Ik vind het niet erg als mensen mij aanspreken, ik voel me zelfs geflatteerd. Zéker als ’t schone
vrouwen zijn.” (tv)

Raf Coppens brengt ‘Overschot van Gelijk’ op donderdag 25 november in cultuurcentrum Belgica. Reserveren kan telefonisch via 052 20 26 26 of via info@ccbelgica.be.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Circus Pipo in Dendermonde

Circus Pipo slaat binnenkort zijn tenten op in Grembergen. De voorstellingen vinden plaats van 11 tem 15 mei 2022 op het Raymond

Geef een antwoord