“Onveiligheid en overlast aanpakken”

_paulputteman.jpg
Paul Putteman is korpschef van de Lokale Politie. Je leest hieronder zijn ‘eindejaarsvragen’.

Wat was naast de Ros Beiaardommegang de belangrijkste gebeurtenis in Dendermonde dit jaar?
Paul Putteman: “Professioneel was dit het koningsbezoek, omdat dit toch wel wat voorbereiding vroeg. Daarnaast was de opening van de nieuwe bibliotheek zeker ook een hoogtepunt.”

Wat viel je dit jaar het meest op in Dendermonde?
Paul Putteman: “Deze zomer werden in de stad tal van activiteiten georganiseerd door verschillende organisaties, waardoor er een aangename sfeer heerste in de stad. Zo was het aangenaam vertoeven rond de Grote Markt. Deze tendens, ingezet enkele jaren geleden, zet zich voort. Dendermonde is inderdaad een stad die bruist!”

Wat was op wereldvlak voor jou de belangrijkste gebeurtenis/trend/evolutie dit jaar?
Paul Putteman: “India en China die zich verder ontpoppen als opkomende economische wereldmachten en de onmacht van de G20 om een passend antwoord te vinden voor de economische en financiële uitdagingen die zich stellen, evenals voor de milieuvraagstukken. Adequate maatregelen nemen op deze vlakken is fundamenteel om onze toekomst te vrijwaren.”

Welk concert of welke voorstelling (lezing, tentoonstelling, voordracht, …) in Dendermonde is je dit jaar het meest bijgebleven en waarom?
Paul Putteman: “Als ‘Frank Boeyen-fan’, het concert van Frank op de Grote Markt op 11 juli 2010.”

Wat zou je graag in 2011 in Dendermonde zien gebeuren?
Paul Putteman: “Ik denk dat Dendermonde, als stad, niet slecht bezig is. Het gevoerde beleid de laatste decennia werpt zijn vruchten af. Het belangrijkste voor de stad is dat zij verder bestuurd wordt vanuit een inhoudelijk sterk visiegedreven beleid.”

Welke zijn je goede voornemens voor 2011?
Paul Putteman: “Met het korps verder werken aan de aanpak van onveiligheid en overlast en zo goed mogelijk kwaliteitswerk trachten te leveren.”

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Circus Pipo in Dendermonde

Circus Pipo slaat binnenkort zijn tenten op in Grembergen. De voorstellingen vinden plaats van 11 tem 15 mei 2022 op het Raymond

Geef een antwoord