“Een mens mag blijven dromen, ook in 2011”

_mariusmeremans.jpg
Schepen Marius Meremans gaf eveneens feedback op onze eindejaarsvraagjes.

Wat was naast de Ros Beiaardommegang de belangrijkste gebeurtenis in Dendermonde dit jaar?
Marius Meremans: “De opening van onze nieuwe bib! Het heeft lang op zich laten wachten, maar het doel van de opening werd bereikt: zoveel mogelijk Dendermondenaren bereiken met een enorme variatie aan culturele activiteiten. De reactie van de bevolking was hartverwarmend, en ons bibpersoneel loopt al maanden te blinken – en dat enthousiasme slaat over op de bezoeker. Heel wat steden benijden ons omwille van deze parel – Dendermonde is een cultuurstad en daar zijn we natuurlijk trots op!”

Wat viel je dit jaar het meest op in Dendermonde?
Marius Meremans: “Er is heel wat positieve energie bij onze bevolking maar een kleine minderheid heeft toch last van ‘verzuring’: groene energie – ja, maar geen zicht willen op een windmolen; infrastructuur voor de jeugd – ja, maar toch geen jeugdhuis in mijn buurt… en zo kan ik nog een tijdje doorgaan. Ik kan me wel druk maken over het feit dat een klein groepje mensen belangrijke beslissingen voor de toekomst kunnen blokkeren, soms werkt dat frustrerend…”

Wat was op wereldvlak voor jou de belangrijkste gebeurtenis/trend/evolutie dit jaar?
Marius Meremans: “De financiële crisis blijft voor onrust zorgen – ’the sky’ is duidelijk niet ’the limit’ – als je de gevolgen ziet in Amerika mag je donders blij zijn dat er nog een Europese Unie is , met een monetaire structuur. Ik zie het alleszins als een bewijs dat ‘meer Europa’ nodig is!”

Welk concert of welke voorstelling (lezing, tentoonstelling, voordracht, …) in Dendermonde is je dit jaar het meest bijgebleven en waarom?
Marius Meremans: “Het concert van Cantate Domino in de kerk van Grembergen, georganiseerd door Jokri. Ik ben geen kenner maar voor barokmuziek mag je me altijd wakker maken!”

Wat zou je graag in 2011 in Dendermonde zien gebeuren?
Marius Meremans: “Dendermonde als culturele hoofdstad van Europa ? Misschien wat te hoog gegrepen 😉 Een prachtzomer met overvolle terrasjes, vele toeristen, veel gezinnen in ons centrum én een blijvend goed humeur voor iedereen.”

Welke zijn je goede voornemens voor 2011?
Marius Meremans: “Oei … ik zal pogen meer thuis te zijn, meer te doen in het huishouden én de 10 kilometer van Hemaco wil ik in 47 minuten lopen én ik fiets de Sean Kelly Classic in de Ardennen en rij iedereen los op La Redoute – een mens mag toch blijven dromen – ook in 2011!”

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Circus Pipo in Dendermonde

Circus Pipo slaat binnenkort zijn tenten op in Grembergen. De voorstellingen vinden plaats van 11 tem 15 mei 2022 op het Raymond

Geef een antwoord