Search

Stad herziet autovrije koopzaterdagen

Dendermonde – Na een evaluatie van de autovrije koopzaterdag van 11 december, besloot het schepencollege de regeling te herzien. “Een behoorlijke maar niet massale opkomst in combinatie met de grote open ruimte droeg niet bij tot de vereiste sfeer”, klinkt het in een mededeling. En ook het stadsbestuur merkte dat de handelaars klaagden. Daarom werd beslist de volgende autovrije koopzaterdag, op 18 december, af te schaffen, en terug te keren naar de gewone verkeersituatie. “We hebben dit project opgestart om het duurzaam shoppen in Dendermonde te promoten. Wat niet werkt, moet je bijsturen. Hiermee wordt ook tegemoet gekomen aan de vraag die de betrokken handelaars uitten in een petitie.”

De verkeersregeling voor de winkelzondagen (19 en 26 december) wordt wel behouden.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

3 reacties

 1. Echt flauw vind ik dat deze autovrije koopzaterdagen al worden herzien. Een gewoonte van mensen om voor alles de auto te nemen en tot de voordeur van de winkel te rijden, verander je niet meteen.
  Ik vond dit een heel goed initiatief, het is immers veel aangenamer om te winkelen in verkeersvrije straten.
  Bovendien zijn dergelijke duurzame initiatieven nodig, als we nog iets willen doen aan de klimaatverandering.
  Onbegrijpelijk dat er zo snel gezwicht wordt voor de eisen van de handelaars.

 2. Met grote verbazing hoor ik dat de autovrije koopzaterdagen nu al in vraag worden gesteld! Het heeft zo lang geduurd voor er eens een dergelijk goed initiatief genomen wordt en dan wil men het al afvoeren na de eerste keer.
  Het bewuste weekend was het overal rustig, niet alleen in Dendermonde!
  Ik mag hopen dat de beleidsvoerders van deze stad zich niet laten meeslepen door enkele misnoegde winkeliers en er eerder een langetermijnvisie op na houden. Het heeft héél lang geduurd voor de grote markt autovrij werd, ook hiermee waren vooral de middenstanders niet opgezet. Maar vraag na nu eens aan de doorsnee Dendermondenaar of hij terug wilt naar een markt vol auto’s? Om nog te zwijgen van de toeristen!!
  Ik ben zelf een inwijkeling in Dendermonde en heb nooit begrepen waarom grote steden wel hun centrum autovrij krijgen en een kleinere stad als Dendermonde daar niet in slaagt. De mensen moeten dringend milieubewuster gaan denken en de stad moet hier een voortrekker zijn!
  Op je gemak wandelen en winkelen met de kindjes; eens de Dendermondenaar hieraan gewoon raakt, wilt hij niet anders meer, zeker weten!

 3. Zielige beslissing !
  Het is pas het eerste weekend. Voor mij part zou dat deel altijd verkeersvrij mogen zijn, het hele jaar door. Kwestie van gewoonte, en dat leer je niet op 1 weekend …..
  VLD is tegen de nieuwe gevangenis, dus tegen tewerkstellingen in Dendermonde. VLD is tegen verkeersvrije straten om het winkelen gezelliger en vooral VEILIGER te maken ! Heeft VLD dan nog een positief initiatief waar iedereen beter van wordt of zijn ze echt enkel met eigenbelang bezig ?
  En de stad geeft gewoon toe ?

Geef een reactie