Premies voor dakisolatie: nieuwe bedragen

Dendermonde – De stad zal voortaan sneller premies voor dakisolatie geven. Waar tot nu een R-waarde groter dan of gelijk aan 5 m²K/Wnodig was om aanspraak te kunnen maken, keurde de gemeenteraad deze week goed dat de premie al vanaf een R-waarde van 3 wordt toegekend. Bovendien verhoogt het premiebedrag gradueel naarmate die R-waarde toeneemt. De reden is dat in de praktijk de vereiste R-waarde van 5 m²K/W nergens werd behaald.

De R-waarde of warmteweerstand geeft aan hoe goed een materiaal de warmte tegenhoudt. Wie een R-waarde van 5 haalt, krijgt van de stad Dendermonds een premie van 300 euro (isolatie met conventionele isolatiematerialen) of zelfs 500 euro (isolatie met nagroeibare isolatiematerialen), tenminste als de minimale kostprijs voor de isaolatiewerken 1500 euro is. Het besluit van de gemeenteraad geldt met terugwerkende kracht vanaf 1 juli 2010.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Circus Pipo in Dendermonde

Circus Pipo slaat binnenkort zijn tenten op in Grembergen. De voorstellingen vinden plaats van 11 tem 15 mei 2022 op het Raymond

Geef een antwoord