Tine Ruysschaert met monoloog in Belgica

Dendermonde – Woordkunstenares Tine Ruysschaert komt op 18 januari naar cultuurcentrum Belgica. In de monoloog ‘Mijn Zoon Damiaan’ kruipt ze in de huid van Damiaans moeder, Cato. Ze brengt Damiaan alias Jozef De Veuster tot leven in een sobere, maar pakkende theatermonoloog waarin moeder Cato vertelt en terugblikt in de tijd.

Een groot inleefvermogen, het moederschap en de passie voor de figuur van ‘Kamiano’ maken dit stuk geloofwaardig. Een knappe acteerprestatie waarin Tine Ruysschaert een breed palet van gevoelens evoceert: liefde, verdriet en trots. Een verhaal dat verbaast, boeit en ontroert tot het eind.

In navolging van de oecumenische geest van Damiaan zelf wordt dit mogelijk gemaakt door een samenwerking tussen de katholieke en de protestantse kerk van Dendermonde naar aanleiding van de week van de oecumene van 18 tot 25 januari en Damiaanactie

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Circus Pipo in Dendermonde

Circus Pipo slaat binnenkort zijn tenten op in Grembergen. De voorstellingen vinden plaats van 11 tem 15 mei 2022 op het Raymond

Geef een antwoord