Huiswerkklas deze maand van start

Dendermonde – Het Koninklijk Atheneum lanceert deze maand het project ‘Bureau op school’ voor leerlingen die nood hebben aan een geschikte huiswerkomgeving.

Studeren vraagt discipline, methode en ruimte. Niet elke leerling beschikt hier in even grote mate over. Daarom wil de school deze leerlingen helpen. “Bureau op school, of de huiswerkklas, zet voorlopig een keer per week zijn deuren open. Alle leerlingen die behoefte hebben aan een passende leer- en werkplek zijn er welkom. Zowel ouders als leerkrachten kunnen leerlingen hiervoor inschrijven. Natuurlijk kunnen leerlingen ook zelf het initiatief nemen en naar de huiswerkklas komen”, aldus Oliva De Roo van het Koninklijk Atheneum.

“Een leerkracht zal de leerlingen elke keer met woord en daad bijstaan en zorgen voor een rustige en ongedwongen werksfeer. In het lokaal zelf zullen de leerlingen beschikken over alle middelen die ze bij het maken van hun taken of het leren van hun lessen nodig hebben. Niet alleen computers en printers, maar ook wetenschappelijke rekenmachines en passers, woordenboeken vreemde talen en Latijn en zelfs cursusbladen en schrijfgerief zullen in het lokaal aanwezig zijn.”

Het doel van het project is leerlingen optimaal begeleiden en alle mogelijke kansen bieden.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Circus Pipo in Dendermonde

Circus Pipo slaat binnenkort zijn tenten op in Grembergen. De voorstellingen vinden plaats van 11 tem 15 mei 2022 op het Raymond

Geef een antwoord