Praatcafé over dementie start vierde werkjaar

Dendermonde – De werkgroep ‘dementie’ van het Expertisecentrum Dementie Meander verlengt wegens succes zijn praatcafé. In de regio Dendermonde start in februari het vierde werkjaar.

“Wegens het succes van de vorige jaren met gemiddeld een 25-tal aanwezigen per avond gaat de werkgroep verder op dezelfde manier”, aldus Tanja Everaert van Meander.

Vier keer per jaar worden familieleden en iedereen die te maken heeft met mensen met dementie uitgenodigd samen te komen. Per avond staat een specifiek thema centraal dat door een deskundige toegelicht wordt. “Door de ongedwongen sfeer in het café wordt tevens de mogelijkheid gecreëerd om ervaringen uit te wisselen en contacten te leggen met andere lotgenoten. Gewoon luisteren kan uiteraard ook”, aldus Tanja Everaert.

In het eerstvolgende praatcafé, dat plaats heeft op 15 februari, brengt Rita Joos een getuigenis omtrent de invloed van een persoon met dementie op het gezinsleven. Rita Joos is mantelzorger en staat haar man die lijdt aan dementie reeds jaren bij.

Geïnteresseerden zijn welkom in het Gildenhuis in de Otterstraat 124. Het praatcafé start om 19.30 uur en eindigt om 21.30 uur. De toegang is gratis. Meer informatie: 052 26 28 23.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Circus Pipo in Dendermonde

Circus Pipo slaat binnenkort zijn tenten op in Grembergen. De voorstellingen vinden plaats van 11 tem 15 mei 2022 op het Raymond

Geef een antwoord