Search

33ste ijsberenfestival

Dendermonde – Op 13 februari organiseren de Dendermondse IJsberen hun 33ste nationaal ijsberenfestival. Om 10:15 duikt de eerste ijsbeer in de vijver naast het zwembad Olympos. Gedurende de dag zijn er zwemwedstrijden tussen de verschillende ijsberenclubs van het hele land.

De Dendermondse IJsberen of kortweg ‘DYB’ is een zwemvereniging waarvan iedereen, zowel jong als oud, lid kan worden. De ijsberen zwemmen, of je het gelooft of niet, voor de gezondheid en niet zoals velen denken, om in de kijker te lopen of voor de sensatie. Door in koud water te zwemmen verhoog je je weerstand tegen koude en allerlei ziekten, bevorder je de bloedsomloop en bereik je, door volharding en doorzettingsvermogen, een niet te beschrijven vreugde, ontspanning en plezier. “Men krijgt bovendien meer durf en wilskracht, meer zelfzekerheid”, klinkt het.

In tegenstelling tot wat de meeste sportclubs doen, hopen de Dendermondse IJsberen alvast op berekoud weer.
De Dendermondse IJsberen kenden een moeilijke seizoensstart dit jaar. “De club was zo goed als failliet en we konden zelfs de (dringende) facturen van de federatie niet meer betalen”, klinkt het in een mededeling. “In plaats van tijdens de eerste vergadering het nieuwe seizoen uit te tekenen, moesten wij nadenken hoe we de club, die reeds een geschiedenis meedraagt vanaf 1973, konden redden.” Omdat je een ijsbeer niet zo makkelijk klein krijgt, besliste men om ondanks alles door te gaan. Een nieuwe wind en vooral een nieuw bestuur nam de nodige beslissingen en acties om de Dendermondse IJsberen toch op de kaart te houden. Enkele bestuursleden hebben de tekorten van de club bijgepast, en momenteel zit de club opnieuw aan 17 leden. “Ook een bijzondere dank aan het stadsbestuur, de sportdienst van Dendermonde, de directie en het personeel van recreatiebad Olympos, onze jaarlijkse sponsors en vooral niet te vergeten de meter en peter van DYB: Magda Vergeylen en HonorĂ© De Blieck voor hun oprechte steun en medewerking aan de clubwerking”, besluit de club.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie