Search

Dure winstpunten voor ’t Botterken

Baasrode – Met Gerry Van Nieuwenhoven, Kevin Grieve, Laurens Heyvaert en Timo Florkin kon krachtbalclub ’t Botterken een mooi viertal op papier plaatsten tegenover D&W Koekelare. Voor Gerry Van Nieuwenhoven was het zijn eerste wedstrijd voor het thuispubliek. In de heenmatch was Baasrode ruim te sterk maar ondertussen is ’t Botterken teruggezakt naar een achtste plaats en dat is onder de verwachtingen.

De teams startten erg gelijkopgaand (3-3) tot Baasrode even in een sterker moment een 7-3 kloof kan slaan. De remonte van Koekelare mag er evenwel zijn waardoor beide teams bij de rust elkaar met een 10-10-stand perfect in evenwicht hielden.

’t Botterken diende in de tweede helft, net zoals voor de pauze, regelmatig van werpers te wisselen doordat blessures roet in het eten gooiden. Enkel Kevin Grieve kon steeds zijn worp behouden en nam bij momenten zelfs twee worpen en het gewicht van de aanval voor zijn rekening, de andere werpers wisselden naargelang wat mogelijk was. Toch plaatste men bij Baasrode na de pauze ondanks alle leed toch nog op een 12-11-voorsprong op het bord. Maar de bezoekers namen naarmate de tijd wegtikte het heft in handen zodat er toch onrust in de rangen van ’t Botterken sloop. Baasrode klampte aan: het werd 12-13, 14-15 en bij 15-16 trok Baasrode diep in de eindfase van de wedstrijd opnieuw richting West-Vlaams doelgebied om alsnog punten uit de brand te slepen. Baasrode raakte net voor het ingaan van de laatste minuut dan ook opnieuw in een scorende positie. Timo Florkin maakte de aanval af met een geslepen rugworp die 2 punten opleverde! 17-16 voor ’t Botterken! Maar er was nog voldoende tijd op de klok om nog makkelijk richting Baasroods doelgebied te trekken. Maar alweer Timo Florkin redde de ultieme aanval waardoor winst-score op het bord bleef staan.

Ondanks de winstpunten en de daaraan gekoppelde blijdschap was er toch wel een dubbelgevoel doordat Timo Florkin en Gerry Van Nieuwenhoven wegens blessures toch heel wat last ondervinden bij het werpen. Het wordt afwachten hoe de blessures evolueren naar volgende week. (jf)

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie