Kunstenaar Franky Vlaeminck lanceert website

frankyvlaeminck.jpg
Oudegem – Houtsnijder Franky Vlaeminck heeft sinds vorige week een eigen website online. Je komt op de site meer te weten over het leven en werk van deze Oudegemse kunstenaar. De naam Vlaeminck doet misschien een belletje rinkelen. Franky is namelijk de zoon van kunstenaar Armand Vlaeminck, die onder meer het Echo monument in Oudegem ontwierp.

Franky Vlaeminck leerde het vak van houtsnijder onder meer in het atelier van zijn vader. Hij kreeg les van de Gentse beeldhouwer Chris Demangel en volgde de opleiding algemene kunstambachten in Asse en Sint-Niklaas. In 1988 behaalde hij na vier jaar zijn diploma met grootste onderscheiding.

In 1989 ging hij als zelfstandig beeldhouwer aan de slag in het bedrijf van zijn vader. Tien jaar later, in 1999, opende hij zijn eigen kunstatelier. Het tijdschrift Goed Wonen roemde hem als een van onze laatste ambachtelijke houtsnijders.

Vorig jaar nog maakte Franky Vlaeminck naar aanleiding van de Ros Beiaardommegang voor de Vier Heemskinderen een prachtig houten beeld van het beroemde Ros Beiaard.

www.houtsnijwerk-vlaeminckfranky.be

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Circus Pipo in Dendermonde

Circus Pipo slaat binnenkort zijn tenten op in Grembergen. De voorstellingen vinden plaats van 11 tem 15 mei 2022 op het Raymond

Geef een antwoord