Stijging busgebruik in Dendermonde

Dendermonde – De Lijn maakte bekend dat steeds meer mensen in Dendermonde gebruikmaken van de bus. “De grootste stijging is merkbaar op maandag en dat is hoofdzakelijk toe te schrijven aan het invoeren van de gratis bussen”, aldus schepen Bart Van Malderen.

Het stadsbestuur voerde op 1 september 2008 het zogenaamde ‘nulbiljet’ in op zaterdag en maandag. “De reiziger kan zich zo gratis verplaatsen met bussen van De Lijn op het grondgebied van Dendermonde. Als reiziger hoef je enkel bij het opstappen een biljet te vragen bij de chauffeur, want zonder biljet rijd je niet reglementair. Mensen hoeven wel niets te betalen zolang ze binnen het grondgebied van Dendermonde op- en afstappen”, verduidelijkt schepen Van Malderen.

“Op deze manier proberen we een alternatief te bieden voor het steeds drukker wordende autoverkeer”. En met succes dus, want ten opzichte van 2008/2009 steeg het aantal reizigers op maandag met 10,5% in 2009/2010. Op zaterdag is er een lichte stijging merkbaar.”

“Bovendien stellen we vast dat ook op de andere weekdagen er een toename is van het aantal mensen die de bus nemen. Gemiddeld stellen we een stijging van 6% vast, enkel op woensdag blijft het busgebruik gelijk”, laat schepen Van Malderen weten.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Circus Pipo in Dendermonde

Circus Pipo slaat binnenkort zijn tenten op in Grembergen. De voorstellingen vinden plaats van 11 tem 15 mei 2022 op het Raymond

Geef een antwoord