Zoek

Nieuwe fietspaden tussen Hamme en Dendermonde

Dendermonde – Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Hilde Crevits heeft de aanleg van nieuwe fietspaden tussen Hamme en Grembergen  goedgekeurd. Voor de aanleg, die kadert in het geïntegreerd fietsinvesteringsprogramma van de minister,  wordt 2,7 miljoen euro vrijgemaakt. Langs beide zijden van de N470 -de Hamsesteenweg- komen er over een afstand van bijna 3 km nieuwe enkelrichtingsfietspaden. Burgemeester Piet Buyse: “Ik ben bijzonder blij met de ondertekening. Hierdoor kan langs de N470 de missing link tussen fietspaden in Grembergen dorp en Hamme weggewerkt worden. Dit zal de veiligheid van de fietsers aanzienlijk verhogen.”

De huidige fietspaden voldoen niet langer. Vooral het fietspad tussen Theet en de N446 is onveilig. Daar ligt nu een smal, op de rijweg gemarkeerd dubbelrichtingsfietspad. Ook de aansluiting van de nieuwe fietspaden met de N41 zal worden verbeterd. Tegelijkertijd met de aanleg zal de afwatering langs de weg aangepakt worden.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Eén reactie

Geef een reactie