Paddentrek Killeweg

Dendermonde – In de omgeving van de Killeweg vindt jaarlijks een zogenaamde ‘gestuwde’ trek plaats van padden en kikkers. In de tijdspanne van een paar weken steken dan honderden dieren de straat over om hun paaiplaats te bereiken. Het fenomeen doet zich voor tijdens vochtige en warme nachten, afhankelijk van de weersomstandigheden tussen half februari en half maart.

Jammer genoeg komen veel dieren om op straat. Daarom willen de bewoners van de Killeweg actief ingrijpen om zoveel mogelijk padden en kikkers veilig de straat te laten kruisen. Op avonden van actieve trek zal de Killeweg afgesloten worden voor alle voertuigen, van zonsondergang tot circa 23 uur. Wie wil helpen bij deze paddenoverzetactie, kan contact opnemen met Peter Van De Vijver, Killeweg 13, Dendermonde (tel. kantooruren: 052-25 10 42).

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Circus Pipo in Dendermonde

Circus Pipo slaat binnenkort zijn tenten op in Grembergen. De voorstellingen vinden plaats van 11 tem 15 mei 2022 op het Raymond

Geef een antwoord