Search

Nieuw reglement voor de Cultuurraad

Dendermonde РDe gemeenteraad keurde deze week de herziening van het huishoudelijk reglement van de cultuurraad goed. Dat heeft een weerslag heeft op het cultuurleven te Dendermonde, en hoe de subsidies verdeeld worden. De nieuwe structuur van secties (algemeen cultureel werk, podiumkunsten, muziek, beeldende kunst en erfgoed) moet ervoor zorgen dat er inhoudelijk sterker advies kan worden gegeven en dat de betrokkenheid tot het lokale cultuurbeleid wordt vergroot, aldus schepen van cultuur Marius Meremans (N-VA).Naast een forfaitaire basissubsidie bij het jaarlijks indienen van een werkingsverslag, zullen de verenigingen (zoals nu) een extra  werkingssubsidie krijgen op basis van bepaalde activiteiten en acties die punten opleveren.

Wat geen punten meer oplevert -tot ontstentenis van Open VLD-gemeenteraadslid Kris Verberckmoes- zijn de repetities die de verenigingen houden. Verberckmoes, zelf lid van Koninklijke Harmonie Sint Cecilia Dendermonde, argumenteerde tevergeefs dat repetities een essentieel onderdeel zijn van een cultuurvereniging, en schermde met reacties die hij had gesprokkeld bij andere muziekverenigingen. De gemeenteraad keurde na de felle discussie het nieuwe reglement goed. “Daarmee wil het cultuurbeleid de core business van onze verenigingen, nl. hun activiteiten (van dans, zang, muziek, toneel… tot filatelie toe) verder ondersteunen en vooral de promotie ervan bevorderen naar het grote publiek”, aldus nog schepen Meremans.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie