Personeel Blijdorp voert actie

Dendermonde – Morgen, maandag 21 februari, zal het personeel van Blijdorp vzw actie voeren voor meer personeel en tegen het Vlaams Intersectoraal Akkoord. Na een personeelsvergadering trekt het personeel naar Gent met actiebussen om het middelentekort in de sector aan te klagen. De actie is een organisatie van bediendevakbonden LBC en de BBTK, maar geniet de steun van de directie van Blijdorp vzw. Ook de gebruikers van de voorziening en hun familie zijn uitgenodigd om deel te nemen als betrokken partij.

“De personeelsstop is al meer dan een kwarteeuw oud. Sinds 1983 is de gehandicaptenzorg systematisch onderbemand en dat laat zich voelen op de werkvloer. De besparingsmaatregel van toen zorgt voor te weinig personeel in verhouding tot de werkdruk en de noden van gebruikers”, aldus een mededeling van de organiserende vakbonden. “Concreet heeft Blijdorp vzw een structureel tekort van meer dan 34 voltijdse krachten ten opzichte van de personeelsnorm. Vandaag stelt het VAPH (Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap, nvdr) bovendien veel hogere kwaliteitseisen aan de sector, wat de werklast nog vergroot. Het wordt steeds moeilijker om de gebruikers de kwaliteitsvolle ondersteuning te geven waar ze recht op hebben.”

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Circus Pipo in Dendermonde

Circus Pipo slaat binnenkort zijn tenten op in Grembergen. De voorstellingen vinden plaats van 11 tem 15 mei 2022 op het Raymond

Geef een antwoord