Roots stelt eerste cd-demo ‘Back to Barley’ voor

roots20110223.jpg
Dendermonde – Ongeveer een jaar geleden spraken we met de folkband Celtic Roots naar aanleiding van hun optreden op het folkfestival M’eire Morough. Ze droomden toen luidop van een cd-demo, maar concrete plannen waren er toen nog niet. Intussen werden een aantal nummers opgenomen en wordt op 18 maart de cd-demo ‘Back to Barley’ voorgesteld in de feestzaal van het Sint-Vincentiusinstituut.

Vorige maand was het dan zover en werd in de theaterzaal van cultuurcentrum Belgica met de hulp van geluidstechnici Filip Raemdonck (Grembergen) en Geert Lambrecht (Herdersem) een reeks nummers live opgenomen. “De opnamen waren bijzonder spannend en intensief”, zegt zanger Jan Van Rossem. “In tegenstelling met gewone studio-opnamen waar je iedere keer opnieuw kan beginnen tot het goed op tape staat, heb je bij live opnamen maar een paar kansen en moet het eigenlijk van de eerste keer goed zijn. We kozen voor deze opnametechniek omdat we niet over het budget beschikten om massaal veel studiotijd te huren en anderzijds wilden we ook het live gevoel zo dicht mogelijk benaderen. Met onze cd-demo ‘Back to Barley’ willen we vooral aan organistoren laten horen hoe we op het podium klinken en hopen we zo optredens te kunnen boeken. Want daar gaat het voor ons in de eerste plaats om: voor een publiek spelen”. Celtic Roots heeft niet alleen zijn eerste cd-demo op zak om organisatoren warm te maken. “We veranderden ook lichtjes onze naam door het woord ‘celtic’ weg te laten. Het klinkt op die manier iets meer eigentijds”, vertelt Jan Van Rossem.

Roots stelt zijn eerste cd-demo ‘Back to Barley’ voor op vrijdag 18 maart om 20 uur in de feestzaal van het Sint-Vincentius in de P. Duyssestraat 14. De toegang is gratis.

Meer informatie: www.desitevanroots.be

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Circus Pipo in Dendermonde

Circus Pipo slaat binnenkort zijn tenten op in Grembergen. De voorstellingen vinden plaats van 11 tem 15 mei 2022 op het Raymond

Geef een antwoord