NMBS investeert in vernieuwing seininrichting

Dendermonde – De NMBS zal volgens parlementslid Karel Uyttersprot (N-VA) investeren in de vernieuwing van de seininrichting in Dendermonde. Op de lijn Dendermonde-Brussel zullen na 2012 ook nieuwe treinstellen ingezet worden.

“De problemen met de NMBS zijn ons allen bekend: afgelaste treinen, voortdurende vertragingen, stakingen, overvolle wagons, …”, aldus Karel Uyttersprot (N-VA). “Hierover ondervraagd beloofde minister Vervotte beterschap. Gedurende de laatste jaren werd er in ons land door de NMBS minimum 10 miljard euro geïnvesteerd in infrastructuur en rollend materiaal. Op de lijn Dendermonde-Brussel, die steeds meer reizigers telt, zijn ook een aantal werken in het vooruitzicht gesteld en worden de seininrichtingen vernieuwd. Dendermonde neemt hierbij de seinposten van Asse en Opwijk over. In 2012-2013 worden nieuwe treinstellen ingezet op deze lijn: zij maken deel uit van de bestelling van 350 stellen ter waarde van 1,4 miljard euro.”

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Circus Pipo in Dendermonde

Circus Pipo slaat binnenkort zijn tenten op in Grembergen. De voorstellingen vinden plaats van 11 tem 15 mei 2022 op het Raymond

Geef een antwoord