Minder letselongevallen vorig jaar

Dendermonde – In onze stad werden vorig jaar 205 ongevallen met gewonden genoteerd. In vergelijking met 2009 is dat een daling van het aantal zogenaamde letselongevallen met zo’n 15%.

“De Noordlaan is met 20 letselongevallen de zwarte plek in het Dendermondse wegennet. Ondanks de dalende trend die tien jaar geleden werd ingezet, is er dus nog veel werk aan de winkel”, licht mobiliteitsschepen Bart Van Malderen toe. “Ook op andere drukke verbindingswegen zoals de N41 (12), Hoogveld (10), Mechelsesteenweg (8) en Zeelsebaan (7) gebeuren nog te veel ongevallen met gewonden”.

De voorbije tien jaar vond nochtans een opmerkelijke daling plaats. De 320 letselongevallen in 2001 kon men terugbrengen naar 205 ongevallen vorig jaar.

“De extra beleidsmaatregelen werken dus duidelijk. Toch is er geen enkele reden om op onze lauweren te rusten: 205 ongevallen zijn er nog altijd veel te veel. We zullen deze ongevallen nauwkeurig en in detail analyseren en op basis daarvan concrete acties nemen. Zo staan de herinrichting van de Mechelsesteenweg, sensibiliseringsacties op de Noordlaan en een ontwerp voor een gescheiden fietspad langs de Zeelsebaan reeds op de planning”, aldus Van Malderen, “Voor drukke wegen moeten we alternatieven uitwerken en we moeten een consequent handhavingsbeleid hanteren om het verkeersgedrag te beïnvloeden. Niet alles kan via infrastructuurwerken opgelost worden, vaak spelen ook snelheid of alcohol en drugs een rol bij de ongevallen”.

Van Malderen verwacht tenslotte ook dat de doortrekking van de N41 de verkeersdrukte op de as Noordlaan/Sint-Gillislaan zal doen afnemen, wat een gunstige invloed zal hebben op het aantal ongevallen.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Circus Pipo in Dendermonde

Circus Pipo slaat binnenkort zijn tenten op in Grembergen. De voorstellingen vinden plaats van 11 tem 15 mei 2022 op het Raymond

Geef een antwoord