Jeugdhuis en beroepskracht komen tot akkoord

Sint-Gillis – “Er is een akkoord bereikt tussen jeugdhuis Zenith en zijn permanent verantwoordelijke in verband met het ontslag en de vergoedingsproblematiek”, laat schepen Marius Meremans in een mededeling weten. “Zo werd de loonsubsidie van 2011 en 2012 al ingeschreven in het jeugdbeleidsplan en door het jeugdhuis aangewend tot dit doel. Daarnaast zal het jeugdhuis zelf een financiële inspanning leveren én zal de stad een bedrag van 27.500 euro prefinancieren aan het jeugdhuis”.

Het jeugdhuisbestuur ontsloeg zijn beroepskracht, maar door zijn jarenlange staat van dienst rees een probleem met de opzegtermijn en de ontslagvergoeding. Aanvankelijk werd voorgesteld om de project- en infrastructuursubsidies die voorzien zijn voor de jeugdverenigingen aan te spreken voor de ontslagvergoeding. Zover komt het niet, aldus Marius Meremans. “Er wordt niet geraakt aan de project- en infrastructuursubsidies voorzien voor jeugdverenigingen. Dit budget blijft voorbehouden voor steun aan jeugdwerk. Dit is ook broodnodig, aangezien we veel vragen krijgen vanuit de jeugd.”

Marius Meremans: “We zijn verheugd dat via bemiddeling alle betrokken partners tot dit vergelijk zijn gekomen en dat de rust overal kan weerkeren en dat iedereen opnieuw kan werken aan zijn toekomst, waarbij we elkeen hierbij veel succes toewensen.”

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Circus Pipo in Dendermonde

Circus Pipo slaat binnenkort zijn tenten op in Grembergen. De voorstellingen vinden plaats van 11 tem 15 mei 2022 op het Raymond

Geef een antwoord