Geheime jeugdboekenweek start op 19 maart

Dendermonde – De Jeugdboekenweek van 19 maart tot 3 april is het grootste kinderboekenfestival van Vlaanderen. Het thema dit jaar is … ‘Geheim’. Ook de stedelijke bibliotheek zet z’n meest geheimzinnige boeken in de kijker.

Op 27 maart brengt theatergezelschap ‘De Dagen’ een intieme, kleine voorstelling voor een beperkt publiek. “Wie Had Dat Ooit Gedacht” is een muzikale kamishibai-vertelling rond prentenboeken van illustrator Carll Cneut.

Bijzondere universum van kleuren

Aansluitend begeleidt Carll Cneut een workshop in de bibliotheek. Carll neemt je mee naar zijn bijzondere universum van kleuren. Bedenk je eigen wereld & ga aan de slag. Met potlood en papier. De voorstelling start om 11 uur in zaal Steenpoort

De workshops hebben plaats om 12 uur en 16 uur, voor kinderen tussen 5 en 10 jaar, in Kunst-Werk in de bibliotheek. Deelnemen aan de workshop kost 1,5 euro. Inschrijven kan via jeugdboekenweek@dendermonde.be

Daarnaast is van zondag 27 maart tot en met zondag 10 april in de jeugdbibliotheek ook een tentoonstelling rond het werk van Carll Cneut te bezoeken. De toegang is gratis.

Slaapliedjes

Ninna Oh zijn de eerste woorden van het eerste lied dat Bas Bogaerts en Eva Schampaert opnamen tijdens hun maandenlange zoektocht naar slaapliedjes rond de Middellandse Zee. Gewapend met opnamemateriaal en een camera legden ze twaalfduizend kilometer af op twee motoren. Ze sliepen in een tent op het strand aan de Dardanellen en aan de Rode Zee, in stoffige herbergen, geïmproviseerde gastenkamers en een Syrische koningskamer. Overal stelden ze één eenvoudige vraag: “Kent u nog een slaaplied en wilt u het zingen voor ons?”

Van 22 maart tot 10 april staan er vijf bedden in de bibliotheek. Vijf bedden met een videoscherm en een hoofdtelefoon. Elke bezoeker van de bib is welkom om op het bed te gaan liggen, te genieten, te luisteren en te kijken naar de slaapliedjes die deze twee avonturiers opgenomen hebben…

Meer informatie: jeugdboekenweek@dendermonde.be

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Circus Pipo in Dendermonde

Circus Pipo slaat binnenkort zijn tenten op in Grembergen. De voorstellingen vinden plaats van 11 tem 15 mei 2022 op het Raymond

Geef een antwoord