Museum zoekt (lege) spaarpotten in alle vormen en kleuren

Dendermonde – De Erfgoeddag op 1 mei staat dit jaar in het teken van armoede. “We willen in het kader van dit thema in het Museum voor Volkskunde een tijdelijke tentoonstelling opzetten met als titel ‘Van bedelbus tot spaarpot’”, laat stadsconservator Aimé Stroobants weten. Hij zoekt voor deze tentoonstelling spaarpotten in alle vormen en kleuren.

“Sparen speelt al eeuwenlang een bescheiden rol in het bestrijden van of het ontsnappen aan armoede. Spaarpotten komen in alle beschavingen en in alle tijden voor. Ook in onze streken zijn ze nog steeds populair en worden ze in de meest diverse vormen en materialen uitgewerkt. We zijn er van overtuigd dat velen onder ons ergens – op een al dan niet verborgen plaats – nog wel een spaarpot hebben staan”, aldus Stroobants.

“Met deze tentoonstelling hopen wij dat zoveel mogelijk stadsgenoten hun spaarpotten voor een tijdje naar het museum willen brengen. Het zal ongetwijfeld een kleurrijk en zeer verscheiden beeld opleveren en velen doen wegdromen naar vroeger, hoewel ook moderne spaarpotten zeker welkom zijn. We richten daarom een warme oproep tot iedereen: bezorg ons één of meerdere spaarpotten en wij stellen ze enkele maanden tentoon in het Museum voor Volkskunde. Vergeet je spaarpot vooraf niet leeg te maken!”

De spaarpotten kunnen tot 20 maart binnengebracht worden in het museumsecretariaat: Zwijvekemuseum, Nijverheidsstraat 1. Tel. 052 21 30 18.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Circus Pipo in Dendermonde

Circus Pipo slaat binnenkort zijn tenten op in Grembergen. De voorstellingen vinden plaats van 11 tem 15 mei 2022 op het Raymond

Geef een antwoord