Stadsbestuur werkt aan speelruimtebeleid

Dendermonde – De Buitenspeeldag wordt dit jaar voor de vierde keer georganiseerd. De Dendermondse kindergemeenteraad neemt voor de eerste keer deel aan de actie en heeft daarvoor zelfs een aparte commissie in het leven geroepen. De Buitenspeeldag is het hoogtepunt van een campagne die kinderen en jongeren aanzet om buiten te spelen en te sporten. In Dendermonde kunnen kinderen op woensdag 6 april van 14 tot 17 uur vrij spelen op de terreinen aan de sporthal in Sint-Gillis.

“Je kan je uitleven op de springkastelen en knotsgekke fietsen. Er staan XL-gezelschapsspelen voor je klaar. Je kan muurklimmen, hoelahoepen en creatieve krijttekeningen maken”, laat jeugdschepen Marius Meremans weten.

“Wij willen vanuit ons jeugdbeleid het spelen in openlucht promoten en daarom doen we enthousiast mee. We zijn ook volop bezig met ons speelruimtebeleid. In de zeer nabije toekomst plannen we trouwens vernieuwde speelruimten in onze stad. Ook op de site Kalendijk onderzoeken we hoe we nieuwe speelinfrastructuur naadloos kunnen inpassen in dit mooie natuurgebied.”

Meer informatie: 052 21 20 93 of jeugddienst@dendermonde.be

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Circus Pipo in Dendermonde

Circus Pipo slaat binnenkort zijn tenten op in Grembergen. De voorstellingen vinden plaats van 11 tem 15 mei 2022 op het Raymond

Geef een antwoord